stahnu.cz

  • Aplikací ke stažení zdarma 9681
  • Uživatelů: 6598
  • Jirka

    Guest Zone

    Co je a jak funguje Guest Zone. Která konkrétní síťová zařízení je podporují a jak se nastaví. Děkuji za odpověď Jirka 25.9.2014 Odpovědí: 1 Odpovědět

Odpovědi:

  • Honza Dobrý den,
    Guest Zone je poměrně užitečná funkce, kterou nabízí některé WiFi routery (převážně značka D-Link, ale postupně tato funkcionalita proniká do čím dál většího množství zařízení). V jednoduchosti se jedná o vytvoření dvojité WiFi sítě - jedna klasická s veškerým zabezpečením, určená pro vnitřní účely a druhá otevřená a ideální pro návštěvy nebo jednorázové uživatele.
    Nastavení je velmi jednoduché. V prvé řadě je potřeba klasicky nastavit router pro běžné použití s veškerým zabezpečením a nastavením. Následně lze přejít do sekce Guest Zone a provést separátní nastavení jakoby nové sítě (musí mít odlišné SSID, tedy název + je zapotřebí určit IP tohoto virtuálního routeru). Nakonec si stačí vybrat, na jaké frekvenci má pracovat, zda mají být kompletně volně přístupné, nebo s nějakým šifrováním a tudíž i heslem.
    Výsledek je pak takový, že potencionální návštěvníci mohou bez zbytečného a složitého předávání hesla okamžitě na internet. Díky virtualitě dané sítě však zůstanou informace a přístup k místní síti kompletně separovaný.
    Honza (administrátor) 29.9.2014

Odpovědět na otázku

Jméno:
Opište znaky opačně  0 d 4 e 8 4  :
 
Text:

Stahnu.cz - Kontakt - Přidání aplikace - RSS - Redakce