stahnu.cz

  • Aplikací ke stažení zdarma 9677
  • Uživatelů: 6597
  • Emil

    domácí sít

    Dobrý den,po bytě máme rozvedený internet routrem.Soused si pořídil internet,který má silnější signál než mi a ruší mi načítání internetu.bydlíme v paneláku,a routr máme přes 2 zdi,má ho dcera v pokoji.Poradili byste mě jak zesílit signál po případě, který routr je výkonější.Děkuji za odpověd Emil 19.11.2015 Odpovědí: 1 Odpovědět

Odpovědi:

  • Honza Dobrý den,
    osobně bych problém řešil úplně jinak. V prvé řadě - anténa na routeru nevysílá ve směru jejího směřování, ale jakoby prstencovitě, tzn. ve směru kolmém k anténě. Nastavte tedy anténu tak, aby směřovala do stropu a signál se šířil. Dále je doporučené dát router tak, aby nebyl úplně na zemi (pokud obýváte pouze jedno patro). Ovšem to nejdůležitější je nastavit správně vysílací kanál. V článku najdete návod: http://stahnu.cz/magazin/jak-nastavit-router-vse-o-wifi-pripojeni jak se k administraci routeru připojit. Následně změňte používaný kanál na jiný. (Kanály vlastně rozdělují přidělené vysílací pásmo na menší podpásma. Pokud vy i Váš soused používáte blízký nebo dokonce stejný kanál, pak se logicky rušíte.)
    V nejhorším případě se dá dokoupit silnější anténa, kterou pouze nahradíte slabou základní anténu (doporučuji zkontrolovat, zda je možné původní anténu z routeru jednoduše odšroubovat a následně tak nahradit jinou).
    Honza (administrátor) 20.11.2015

Odpovědět na otázku

Jméno:
Opište znaky opačně  1 4 7 6 6 8  :
 
Text:

Stahnu.cz - Kontakt - Přidání aplikace - RSS - Redakce