stahnu.cz

  • Aplikací ke stažení zdarma 9677
  • Uživatelů: 6598
  • Marek Večerka

    Problém s chlazením CPU

    Dobrý den, mám problém s chlazením CPU...bedna pc má 5 ventilátorů a ventilátor na CPU je podle parametrů dostatečný. Přesto se mi pc při hraní her přehřívá a to můj starý se u některých her nepřehříval, tak jako tenhle teď a to je mnohem vybavenější. Dá se to nějak vyřešit prosím? Marek Večerka 18.11.2014 Odpovědí: 4 Odpovědět

Odpovědi:

  • Honza Dobrý den,
    u přehřívání hraje roli hned několik parametrů - jakou máte case? Máte větráky správně nastaveny (namontovány správným směrem)? Na CPU máte Boxový chladič (dodávaný s procesorem), nebo jste dokoupil kvalitnější a vyměnil jej? Máte PC pod stolem nebo má dostatek prostoru pro odvětrávání? Není zaprášené?
    Honza (administrátor) 19.11.2014
  • Marek Večerka Case mám Zalman Z11 se zabudovanýma ventilátorama (5) které jsou asi správně,protože sem snima nemanipuloval a nechal je tak,jak byly. Na CPU mám Boxový chladič, koupil sem tam lepší, ale byl ještě hroší, protože měl menší plochu která se přikládá k procesoru, podle mě proto byl horší. (to se pc vypnul asi po 10s protože se okamžitě přehřál) a prostoru má dost pod stolem. Marek Večerka 20.11.2014
  • Honza Dobrý den,
    co se týče boxového chladiče - horší se snad ani nedá koupit - vždy je ale zapotřebí se podívat, na jaký socket jej kupujete (dle procesoru). Pokud nepřijde předpastován, musíte koupit i pastu a před přiložením jej napastovat. Cena kvalitního chladiče na PC by se měla pohybovat mezi cca 600 - 1000 Kč.
    Case vypadá v pořádku - ještě je dobré zkontrolovat, jestli se vše příliš nezaneslo prachem (při prašné domácnosti a při špatném umístění case se to může stát i dost rychle). Rozhodně pomáhá i pěkné uložení kabelů - vše by mělo být za základní deskou jakoby za pravým víkem skříně a zbytečně nestínit samotný obsah skříně.
    Honza (administrátor) 24.11.2014
  • Honza (administrátor) píčovina kokoti Honza (administrátor) 28.11.2014

Odpovědět na otázku

Jméno:
Opište znaky opačně  c d 7 c a 1  :
 
Text:

Stahnu.cz - Kontakt - Přidání aplikace - RSS - Redakce