stahnu.cz

  • Aplikací ke stažení zdarma 9661
  • Uživatelů: 6596
  • Joseph

    Jak se úplně zbavit Windows 10?

    Dobrý den,

    koupil jsem si notebook ASUS X556UV-XO066T, na kterém byl předinstalovaný Windows 10. Samozřejmě pochopitelně se toho odporného svinstva Windowsu 10 bytostně potřebuji úplně zbavit, neptejte se proč, prostě pracoval jsem s mnoha počítači na kterých byly různé OS a s Windowsem 10 byly vždy na všech PC permanentně samé často i závažné nebo šílené nelogické problémy znesnadňující a často i znemožňující práci, stejně jako veškerá fóra napříč celým internetem v mnoha svět. jazycích velice frekventovaně zaplavující příspěvky popisující četné časté rozmanité velice frekventované závažné problémy s Windows 10, tak toto svinstvo na svém notebooku prostě nesnesu.

    Do notebooku chci instalovat Windows 7 na který mám legálně zakoupenou jednu krabicovou licenci tak proč ji legálně nepoužít, do dualbootu vedle nějakého distra Linuxu. Ale to není důležité smile.gif .

    Tady nastává problém, na internetu stejně jako v odborných i neodborných kruzích často kolují různé informace o tom, že Microsoft uzavírá neetické často nelegální někdy více či méně či úplně neveřejné veřejnosti utajené smlouvy a dohody s výrobci PC a komponent PC s cílem masivně silou prosadit Windows 10 a omezit všechny jiné OS včetně starších verzí Windowsu ze kterých MS už nic nemá, že předinstalovaný Windows 10 je v takto koupených strojích na rozdíl od všech ostatních verzí Windows doslova zažraný v počítači a že je problém ho odstanit, že Windows 10 na rozdíl od všech ostatních verzích Windowsu je instalován nejen na harddisku, ale celý nebo jeho části jsou i v jiných částech PC jako v EFI (místo BIOSu), ROM paměti, čipsetech na zákl. desce, řadičích, skrytých oddíle na HDD (nebo SSD podle toho kdo co má), ... . Že se Microsoft spolu s výrobci HW takto brání odstranění a přeinstalaci Windows 10 a že pokud se skutečně smazání a přeinstalace skutečně W10 povede, Windows 10 stejně zůstane v PC v některých komponentách celý nebo jeho části uložený a že je schopen se obnovit nebo dokonce něco působit na pozadí a narušit tak jiný operační systém a počítač.

    Potřebuji se zeptat, jestli je to pravda, kde všude může W10 zůstat uložený v PC, jak může W10 pořád působit na pozadí i když se ho zbavím běžným způsobem a jak Windows 10 z notebooku kompletně účinně na 100% dostat pryč aby po něm nezbylo ani stopy ani kousku a nešel nijak obnovit?
    Joseph 27.3.2018 Odpovědí: 1 Odpovědět

Odpovědi:

  • Il Mám podobný problém, W10 se mi podařilo odstranit formátováním disku a po instalaci W7 z CD se objevilo jen chybové hlášení. Údajně proto že W7 není kompatibilní s rozhraním, nevím co to přesně znamená, ale mohlo to být uvedeno v parametrech. Il 26.8.2020

Odpovědět na otázku

Jméno:
Opište znaky opačně  5 8 7 9 f 3  :
 
Text:

Stahnu.cz - Kontakt - Přidání aplikace - RSS - Redakce