stahnu.cz

  • Aplikací ke stažení zdarma 8887
  • Uživatelů: 6531

Zrušte si Facebook: Podrobný návod, jak smazat nebo deaktivovat účet

Autor: Redakce  |   Publikováno: 13.3.2022 | Zobrazeno: 405x

Facebook je pro mnohé z nás každodenní rutinou. Píšeme si s přáteli či rodinou, sledujeme novinky ze světa, bavíme se, interagujeme v komentářích, ba dokonce i prodáváme věci v bazaru. Umisťujeme tam své fotografie, píšeme statusy, voláme prostřednictvím Messengeru.

Čas od času se ale může stát, že chceme Facebookový účet deaktivovat nebo úplně zrušit. Důvody mohou být různé – už nechceme na sociální síti trávit čas, někdo se nám do účtu naboural nebo jednoduše účet už nepoužíváme. Při dočasné deaktivaci i úplném vymazání Facebookového profilu dojde ke zneviditelnění vašeho profilu, takže nikdo nebude moci vaše jméno vyhledat, prohlédnout fotografie nebo se dostat k vašemu veřejně sdílenému obsahu.

Pokud si deaktivujete Facebookový účet:

  • Účet lze kdykoli obnovit. Fotografie, videa, skupiny, přátelé, statusy i aktivita zůstanou tak, jak jste je zanechali v momentě deaktivování.
  • V době deaktivace lidé neuvidí vaši časovou osu, nebudou si moci vyhledat ani kliknout na váš profil a to do chvíle, než jej aktivujete.
  • Je možné, že některé věci, jako například soukromé zprávy, zůstanou pro druhé osoby viditelné. Nezobrazí se jim vaše profilová fotka, ale ke zprávám se dostanou.

Účet na Facebooku můžete kdykoli obnovit prostým přihlášením se k němu zpět. Stejně tak je možné se přihlásit do účtu i pomocí jiných služeb, kde jste pod tímto profilem přihlášeni. Abyste se mohli vrátit k účtu, budete potřebovat email, pomocí kterého jste se přihlašovali, nebo telefonní číslo přiřazené k účtu. Jedině tak si budete moci účet na Facebooku znovu obnovit.

Chcete zůstat na Messengeru ale deaktivovat Facebookový účet:

  • Stále budete moci chatovat s přáteli prostřednictvím Messengeru.
  • Váš profilový obrázek bude viditelný v konverzacích na Messengeru.
  • Ostatní uživatelé si mohou vyhledat vaše jméno a následně vám poslat soukromou zprávu nebo vás přidat do skupin na Messengeru.

Pokud si vymažete účet na Facebooku:

  • Zbude vám 30 dní na to, abyste vymazání změnili a rozhodli se jinak. Po uplynutí této doby nebude možné se k účtu přihlásit a přijdete o možnost obnovení, jakož io veškerý obsah včetně zpráv, profilu, fotografií a pod.
  • Všechny fotky, statusy, videa i aktivita budou permanentně vymazány.
  • Nepřihlásíte se k Facebook Messengeru pod tímto účtem.
  • Všechny služby, ke kterým jste se prostřednictvím tohoto Facebookového účtu přihlašovali, například Spotify nebo Instagram, nebude možné otevřít. V takovém případě budete pravděpodobně muset kontaktovat podporu služeb a dohodnout si podmínky změny přihlašovacích údajů.
  • Je možné, že některé zprávy, které jste odesílali, zůstanou pro druhou stranu/příjemce stále viditelné.

Návod na zrušení Facebooku krok za krokem:

Celý proces vymazání nebo deaktivace Facebooku je prakticky totožný a liší se jen v posledním kroku. Facebook teprve nedávno změnil uživatelské prostředí, takže může být pro někoho problémové najít všechny potřebné položky v Nastaveních. Přinášíme vám podrobný návod, jak na to.

1. Začněte kliknutím na profilovou fotografii vlevo dole, kde se zobrazí další možnosti.

 

2.  Zobrazí se nové okno, kde je třeba kliknout na Nastavení a soukromí.

 

3. Klepněte na Nastavení, která vám dále otevřou nové okno.

 

4. V Nastavení klepněte na položku Vaše informace na Facebooku.

 

5. Zobrazí se několik možností o vašem účtu, jakož i položka Deaktivace a odstranění účtu zcela vespod.

 

6. Následně máte na výběr, zda si účet Deaktivujete a můžete se k němu po čase vrátit, nebo si zcela Odstraníte účet a ztratíte všechny údaje, aktivitu a obsah, které jste kdy vytvořili.

Po zvolení jedné z možností vás Facebook ještě jednou upozorní, resp. vyzve k potvrzení Deaktivace nebo Úplného odstranění účtu zadáním vašeho hesla. Samotný proces deaktivace a vymazání Facebooku není náročný, jen si dobře zvažte, zda zejména zrušení sociální sítě, je to, co si opravdu přejete. Přijdete totiž o veškerý svůj obsah.

Značky

Podobné články

Fortnite přichází s novými zbraněmi, mapou, vozidly i taktickým sprintem

Fortnite přichází s novými zbraněmi, mapou, vozidly i taktickým sprintem

Nejlepší hry pro iPad a tablety s Androidem zdarma

Nejlepší hry pro iPad a tablety s Androidem zdarma

Nejlepší mobilní vědomostní kvízy pro Android a iPhone

Nejlepší mobilní vědomostní kvízy pro Android a iPhone

Nositelná elektronika a gadgety pro zdraví a fitness

Nositelná elektronika a gadgety pro zdraví a fitness

Vtipy a hlášky Chucka Norrise v mobilní akční hře

Vtipy a hlášky Chucka Norrise v mobilní akční hře

Na TikToku nemám žádné shlédnutí na videu. V čem je problém a jak ho řešit?

Na TikToku nemám žádné shlédnutí na videu. V čem je problém a jak ho řešit?

Diskuse

Jméno:
Email:
Opište znaky opačně  d d f 2 1 3  :
 
Vzkaz:

Stahnu.cz - Kontakt - Přidání aplikace - RSS - Redakce